950TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO BEDAVA
Lor peynirli biber turşusu Arnavutluk ve Yugoslav göçmenlerine ait enfes bir lezzet. Bu lezzet aynı zamanda Boşnak kültüründe de yer almakta. Boşnaklar bu lezzeti kaymakla yapıyor ve adına da ‘’soka’’ diyorlar. Lor peynirli biber turşusunu yemeklerin yanında veya meze olarak servis edebilirsiniz. Bu tarifin en önemli noktası; turşunun içine biber aldıktan sonra her seferinde tülbent yıkanmalı ve üzerine yayılmalıdır. Bu enfes lezzet hijyen koşullarına dikkat ettiğiniz takdirde 1 yıl kadar dayanır. Gelelim tarifine..
Malzemeler:
3 kilo YENİGELENLRER lor peyniri
1/2 kg süt
1/2 kg içi çıkarılmış kırmızı yağ biberi
1/2 kg içi çıkarılmış yeşil biber
Deniz tuzu
Gereçler
Kapaklı büyük bir kabın
Kutu büyüklüğünde ince tülbent
Üzerine koymak için ağırlık (su dolu cam şişe olabilir)
Yapılışı:
YENİGELENLER Lor peynirini tuzla ve süt ile karıştırın.(tuz miktarını kontrollü ekleyin. Tadına bakarak ekleyin) Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp iyice yıkayın. Tuz ve süt ile karıştırılmış harcı biberlerin içerisine doldurun. Kullanacağınız kapaklı kabın dibine 2 parmak kadar kalınlığında lor basın. Üzerine doldurduğunuz biberleri koyun ve sonra tekrar üzerine 2 parmak kalınlığında YENİGELENLER lor basın. YENİGELENLER Lor bitene kadar bu işlemi tekrar edin. En üste ıslatılmış ve iyice sıkılmış temiz, kap büyüklüğünde ki tülbenti örtün. Tülbentin üzerine ağırlık koyup kapağını kapatın. Güneş görmeyen bir yerde 10 gün biberli loru bekletin. Daha sonrasında servis edebilirsiniz.
Bu değerli lezzettin tadına biraz daha lezzet katmak için biraz zeytinyağı,kekik ve pulbiber dökebilirsiniz.
Bon Appetite J
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.